Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

lördag 27 februari 2016

Schwarze Traube

Wrangelstraße i Kreuzberg ligger en av Berlins bästa cocktailbarer. Schwarze Traube avviker förvisso en del från ”begreppet” klassisk cocktailbar – inte minst stilmässigt – men man har också anammat många av de traditionella attributen. Dörren är exempelvis alltid låst och man uppmanas att ”knacka på och le” för att bli insläppt!Väl på plats – antingen på någon av fåtalet platser längs den belamrade bardisken eller vid något av borden i de små rummen – upptäcker man den största skillnaden: Här finns ingen drinklista! Istället uppmanas man berätta vad man gillar och så skapar bartendern drinkar utifrån det. Och vilka drinkar de skapar på det här stället! En av killarna som jobbar här är, utan att överdriva, en riktig konstnär!

Själv har jag den senaste tiden snöat in på kombinationen ljus rom och Pedro Ximénez-sherry (tänk en Quarter Deck) och vid ett besök härförleden bad jag bartendern (ovan nämnde ”konstnär”) att göra något utifrån dessa ingredienser. Tillsammans med apelsinskal och lite kryddor, bl a kanel, gjorde han en fantastisk kreation. Han avslutade det hela med att spraya på en dos Islaywhisky som han tände fyr på – för att endast doften men inte smaken skulle bli kvar i glaset!Oavsett vad man beställer blir det riktigt bra. Även prissättningen är schysst, drinkarna hamnar regelmässigt på nio eller tio euro vilket får anses som riktigt överkomligt. Och klart billigare än på de flesta ”klassiska” cocktailbarer!

Det här stället är en riktig pärla och en av alla små pusselbitar som gör Berlin till den fantastiska stad den är!

VAD: Schwarze Traube, innovativ cocktailbar med fantastiska drinkar
VAR: Wrangelstraße 24 (Kreuzberg). U Görlitzer Bahnhof / Schlesisches Tor
NÄR: Dagligen, från 19
PRISNIVÅ: Mellan

2 kommentarer:

  1. Hej Martin! Brukar det vara mycket folk där tror du? Hälsningar från Valter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Valter! Ja, det är ett populärt ställe. :)

      Radera