Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

måndag 6 december 2010

Reingold

Häromhelgen var jag på Reingold för första gången. Och hit kommer jag absolut att gå igen! Det är en otroligt läcker cocktailbar med skön atmosfär, lättsam stämning och smakfull inredning. Slår man upp ordet lounge i en ordbok, borde det finnas en bild från den här baren! Att komma hit är dessutom som en resa tillbaka till förbudstiden i 20- eller 30-talets New York. Den anonyma entrén, bartendrarnas kläder, den tidstypiska musiken och inte minst den mycket festglada stämningen bidrar till den atmosfären.

Som vanligt här i Berlin behöver man inte klä upp sig för att komma hit, men man önskar nästan att man hade gjort det! För här är så vackert, smakfullt och sofistikerat. Och utan att någonsin kännas det minsta pretentiöst. Tvärtom är stämningen hela tiden glad, vänlig och lättsam.Färgsättningen i lokalen pendlar mellan guld, brunt och svart, vilket bidrar till den sobra utformningen. Väggen bakom den långa baren är helt färgad i guld. Alla bartendrar är enhetligt klädda i svarta byxor och vit skjorta med hängslen och fluga. Längst in i den avlånga lokalen finns ett antal soffgrupper med stora svarta skinnsoffor, svarta skinnpallar och bruna träbord som skiftar i guld och bärnsten. På väggen bakom: en gigantisk bild på Klaus och Erika Mann, nobelpristagaren Thomas Manns nästan lika berömda barn.

Klaus och Erika Mann.


Det som ytterligare utmärker Reingold är den digra drinklistan med mängder av roliga drinkar. De jobbar mycket med färska kryddor, som exempelvis salvia, timjan och basilika. Samtliga juicer som ingår i drinkarna är färskpressade, vilket ytterligare bidrar till fräschheten. Och i likhet med Victoria Bar går det även bra att få en macka om man känner sig lite hungrig.

Jag började kvällen med en Dartmoor Smash, bestående av London dry gin, äppeljuice, fläderblomssaft, sodavatten, färsk basilika och gurka. Och fortsatte med en Pink Mojito med hallon. Framförallt den sistnämnda var riktigt god!

Ska man hitta något att klaga på så saknar man det lilla vattenglaset, som är mer eller mindre obligatoriskt på de flesta andra cocktailbarer i stan. Väntetiden, från beställd till levererad drink, kunde också varit betydligt bättre vid mitt besök. Men varför klaga på sådana petitesser när allt annat är på topp?

På sommaren kan man även sitta utomhus på den trevliga innergården.

Dartmoor Smash på Reingold.

Pink Mojito.


VAD: Reingold, läcker cocktailbar med 30-talstema
VAR: Novalisstraße 11 (Mitte). S Nordbahnhof / U Oranienburger Tor
NÄR: tisdag – lördag 19 – 03
PRISNIVÅ: Mellan

2 kommentarer:

  1. Oo, måste jag testa! Tack för tips!

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag du ska göra, Johanna! Vilken är din egen favoritbar?

    SvaraRadera