Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

torsdag 30 december 2010

Uppochner på Madame Claude

Madame Claude är ett är ett av de mest hajpade ställena i hela Berlin. Här är trevligt och väldigt speciellt, men det lever inte riktigt upp till sitt rykte.Å ena sidan: Stället liknar inget annat. Det är unikt och alternativt så det förslår och inredningen i det uppochnervända barrummet skapar en speciell och glad atmosfär. Till det: bra musik – blandat men mycket rock, pop och indie – och billigt i baren! Det är den här typen av bar/klubb man gärna visar upp för en person som aldrig varit i Berlin tidigare.

Å andra sidan: Stället känns som ett mellanting mellan en fritidsgård och en studentnation! Det är kreativt men samtidigt väldigt spartanskt.

Nåväl, Madame Claude är väl värt ett besök. Om inte annat som en del av en nattlig Kreuzbergrunda eller för att upptäcka nya spännande band! För det är ofta spelningar i den lilla, intima lokalen.Det första som möter en när man kommer hit är det röda rummet från Twin Peaks och en inramad bild av Laura Palmer! På något vis skapar det den sinnesstämning man bär med sig under resten av besöket. En del David Lynch och en del Berlin kan väl aldrig bli fel?

Man betalar entré i garderoben (valfritt mellan 1 och 3 €) och hamnar så småningom i rummet med baren. Här är i princip allting, utom människorna, uppochner! Just det, möbler i taket och uppochnervända tavlor och lampor på väggarna. De som inredde det här rummet hade garanterat väldigt roligt och det ligger bevisligen en hel del arbete och kreativitet bakom projektet.
För att ”bara” vara en bar händer det en hel del på Madame Claude. På onsdagar är det musik-quiz och varje söndag är det ”open mic night”, då vem som helst har möjlighet att sjunga och spela. Ett recept som kan bli precis hur bra (eller dåligt) som helst!

Kolla in deras Myspace-sida för att se vad som är på gång!VAD: Madame Claude – Bar for Common People
VAR: Lübbener Straße 19 (Kreuzberg). U Schlesisches Tor
NÄR: Dagligen från 19
PRISNIVÅ: Låg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar