Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

lördag 8 januari 2011

Lördagsbrunch på 100-Wasser

Eller: Brunch am Samstag

Café 100-WasserSimon-Dach-Straße är ett ställe som funkar lika bra på morgonen som mitt på dagen och på kvällen. Deras söndagsbrunch är något av en institution, men det serveras även brunchbuffé på lördagar. Skillnaden är att priset på söndagar (9,50 €) är inklusive kaffe eller te medan priset på lördagar (7,90 €) inte är det. Och att det i regel är betydligt enklare att få ett bord på lördagar!

Café 100-Wasser. Uteserveringen är stängd för säsongen.


Det är en omfattande buffé bestående av frukosträtter, varmrätter och desserter. Det gäller att välja ut sina favoriter för det finns inte en chans att man ska orka äta sig igenom allting! De kalla rätterna domineras av många sorters ost och skinka samt frukt och andra standardfrukosttillbehör som yoghurt, kvarg och flingor. De varma rätterna består bl a av pastagratäng, köttgryta och kyckling.

En del av den omfattande brunchbuffén.


I vanlig ordning försöker de lura en att äta sig mätt på bröd och flera sorters marmelad, men det är inget som biter på en rutinerad bufféräv som undertecknad! Nej, jag dyker rakt på laxen, skinkan och mozzarellan. Efter den obligatoriska äggröran, så klart! Tyvärr saknas det bacon och svamp, så äggröran får nöja sig med skinka som sällskap.

Äggröra, skinka, lax och mozzarella. Ingen dålig start!


Det finns alltså mycket att välja på och maten håller dessutom hög kvalitet, vilket så klart är det allra viktigaste. Även kaffet (från Molinari) är riktigt bra. Jag brukar beställa en doppelter Italienischer Kaffee, vilket är en stor kopp härlig lungo. Tillsammans med ett glas färskpressad apelsinjuice gör den brunchen komplett!

De har gratis Wi-Fi, så har man inget annat sällskap än sin dator kan man ändå fördriva tiden på ett sofistikerat sätt! Allra trevligast är det så klart om man är ett litet sällskap och har tid på sig att äta sakta och svänga många gånger. Har man inte bråttom iväg kan det bli en riktigt prisvärd måltid! Och när andan faller på kan man ju alltid komplettera med en öl eller två...

Eftersom folk har en tendens att sitta kvar väldigt länge vid sina bord lönar det sig att komma hit tidigt. Eller att reservera! Det är dock bara möjligt att reservera bord fram till kl 10. Ring 030-29 00 13 56!

Namnet på restaurangen/baren/caféet är en hyllning till den österrikiske konstnären, formgivaren och arkitekten Friedensreich Hundertwasser (född Friedrich Stowasser). Och det passar ju bra när vi är i Friedrichshain! Personalen är trevlig och det är en vänlig atmosfär. Kommer man hit mitt i veckan serveras det ingen brunchbuffé, men det finns ändå bra frukostmöjligheter. Utöver det är menyn för både lunch och middag omfattande och med en klart blandad inriktning. Det serveras allt från soppor och sallader till pasta, pizza och mexikanskt. Samt diverse kötträtter.

VAD: Café 100-Wasser, bar/café/restaurang med stor brunchbuffé
VAR: Simon-Dach-Straße 39 (Friedrichshain). U Frankfurter Tor
NÄR: Söndag – torsdag 09 – 02, fredag – lördag 09 – 03, brunch 09 – 16
PRISNIVÅ: Låg – mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar