Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

tisdag 10 maj 2011

Bärenland

Bortsett från (det fungerande) rökförbudet är svenskt smågodis det jag saknar mest i Berlin. Men lyckligtvis finns det bot: BärenlandSchönhauser Allee är en räddning när suget blir som störst. Här hittar man danskt, svenskt och finskt godis som gör att man utan vidare känner sig som hemma för en liten stund! Lösviktssystemet har ännu inte hittat hit, utan det är prydliga och hygieniska plastpåsar som gäller. Det är inte billigt, men vad gör man inte för att stilla sina begär! Och det handlar ju ändå om utländska specialiteter!Ska vi vara helt ärliga hör större delen av utbudet hemma i dansk vingummimisär – tänk gummibjörnar från Haribo så förstår du nivån – men precis till vänster om kassadisken finns en liten del av himmelriket och det som gör turen hit mödan värd: en hel hylla med lakrits! Det är salt, sött och starkt i en härlig blandning och en räddning för vilken svensk i utlandet som helst!Bärenland är för övrigt en franchisekedja med totalt 37 butiker, utspridda över de tysktalande länderna, varav fem här i Berlin. De övriga fyra ligger i Spandau, Steglitz, Tegel och Teltow.

VAD: Bärenland, skandinaviskt godismecka
VAR: Schönhauser Allee 124 (Prenzlauer Berg). S / U Schönhauser Allee
NÄR: Måndag, tisdag, fredag 11 – 19, onsdag – torsdag 11 – 20, lördag 11 – 16
PRISNIVÅ: Mellan – hög

2 kommentarer:

  1. Hej Martin!
    Lösviktssystemet har hittat till Berlin! En svensk lösgodisbutik har öppnat i Friedrichshain. Kolla in www.herrnilsson.com

    SvaraRadera