Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

måndag 31 oktober 2011

Fika på Kaffeeraum

Eller: Käsefrühstück på Kaffeeraum

Kvarteren mellan Greifswalder Straße och Volkspark Friedrichshain var länge outforskad mark för mig. Men här finns flera trevliga ställen, bl a läckra Kaffeeraum (fikarummet). Hit kan man gå för en fika eller en härlig frukost. Det är vackert inrett och de som jobbar här är väldigt trevliga - det märks att de trivs på jobbet!Vi är i Prenzlauer Berg men stället känns betydligt mer som Wien eller Paris än som Berlin! Det är delvis kakorna och tårtorna som gör det men även inredningen, som är betydligt mer påkostad än på det genomsnittliga Berlincaféet.Vill man inte fika är alltså den goda frukosten också en bra anledning att ta sig hit. Då kan man exempelvis hugga in på en Käsefrühstück med fem sorters ost och hembakat bröd. Verkligen gott!Det är lätt att dröja sig kvar i den ombonade och färgglada lokalen. Inte minst på grund av den vänliga atmosfären och framförallt nu på hösten när gatan utanför känns grå, trist och kall. Gratis internet (Wi-Fi) bidrar ytterligare till trivseln!VAD: Kaffeeraum, en flykt undan höstmörkret
VAR: Bötzowstraße 25 (Prenzlauer Berg). S Greifswalder Straße
NÄR: Dagligen, 9 – 20
PRISNIVÅ: Mellan

2 kommentarer:

  1. Vilket trevligt inlägg! Jag har också fikat på Kaffeeraum en regnig dag i Berlin & de anställda var välkomnande & kakorna underbara. Tack för en trevlig Berlinblogg!

    SvaraRadera
  2. Tack! Kul att du upplevt samma sak!

    SvaraRadera