Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

tisdag 25 oktober 2011

Flammkuchen på Schwarzwaldstuben

För en tid sedan var jag och åt flammkuchen på Schwarzwaldstuben. Denna alsaciska delikatess är ett fräscht och trevligt alternativ till pizza. Och Schwarzwaldstuben är ett mysigt ställe i gränslandet mellan pub och restaurang.Ställets inredning befinner sig någonstans mittemellan jaktstuga och vardagsrum. Och det är mycket kitsch! Det första som möter en när man kommer in är en tavla med en piercad Bambi, följd av bl a en discokula och ett uppstoppat vildsvinshuvud… Men det är faktiskt inte så smaklöst som det låter, utan tillsammans med allt annat i lokalen skapas en kul och stämningsfull helhet!
Som namnet antyder – Schwarzwald (Svarta skogen) är ett bergsområde i sydvästra Tyskland – är inriktningen sydtysk. Vill man inte äta flammkuchen kan man t ex vältra sig i spätzle, schnitzel eller surkål. Rustikt och utan krusiduller! Dricker gör man så klart på en pub och här hittar man exempelvis öl från det av delstaten Baden-Württemberg ägda bryggeriet Rothaus.

Före.

Efter.


VAD: Schwazwaldstuben, sydtyskt hak i Scheunenviertel
VAR: Tucholskystraße 48 (Mitte). S Oranienburger Straße / U Oranienburger Tor
NÄR: Dagligen, från 9
PRISNIVÅ: Mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar