Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

onsdag 28 december 2011

Middag på Via Condotti

För ett par veckor sedan var jag och åt middag på Via Condotti med några kollegor. Det är en genuin italiensk restaurang på Fasanenstraße i Charlottenburg.

Personalen är härlig och består uteslutande av medelålders italienska män med temperament. Bl a en ytterst lättretad herre som springer omkring med en vagn och flåsar och skäller på alla som råkar vara i vägen för honom, såväl gäster som övrig personal! Vagnen ifråga används för övrigt för att tillreda ställets paradrätt, nämligen en pasta (tagliolini) med tryffel och parmesan. Rätten färdigställs bredvid ens bord genom att servitören blandar pastan med parmesan och grädde i en urholkad parmesanost, häller på någon sprit och tänder eld på alltihop! Efter en stund under lågorna läggs pastan upp på tallrikar och garneras med färsk tryffel. Klart effektfullt och – framförallt – mycket gott!


Ovanstående anrättning utgjorde förstarätten (primo piatto) vid vår middag. Dessförinnan serverades vi en förrättstallrik med diverse godsaker. Till andrarätt (secondo piatto) blev det en fisk- och skaldjurstallrik med bl a lax, scampi och tonfisk. Den sistnämnda var tyvärr för hårt stekt, men både scampin och laxen var riktigt bra!

Antipasto Via Condotti.


Till alltihop drack vi en trevlig Brunello di Montalcino, som förmodligen hade gjort sig bättre till en bit nötkött, men som gladde sällskapet.

Stället är trevligt, känns genuint italienskt och är väl värt ett besök – framförallt för ovan nämnda och fantastiska pasta! Men det är samtidigt på gränsen till en turistfälla. Servitörerna rekommenderar gärna mat utan att visa några menyer eller diskutera några priser och tvekar sannolikt inte att snurra upp en eller annan godtrogen turist.VAD: Via Condotti, genuin italienare med god pasta
VAR: Fasanenstraße 73 (Charlottenburg). U Uhlandstraße
NÄR: Dagligen 12 – 24
PRISNIVÅ: Mellan – hög

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar