Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

lördag 31 december 2011

Felix

Den här klubben är egentligen betydligt mer München (eller Stockholm) än Berlin. Mer glitter och glamour än vad man normalt förväntar sig (och efterfrågar) av huvudstaden. Mer upscale. Men samtidigt en naturlig del av dagens härligt konstrastrika Berlin. Och framförallt ett ställe med fart, bra musik och trevlig stämning och där jag alltid har väldigt roligt!Stället är en del av Adlon-komplexet, som utöver det berömda hotellet innehåller flera påkostade restauranger och så detta Felix, som går under benämningen klubbrestaurang. Man kan nämligen inleda kvällen med en middag om man vill, men det känns som att man främst går hit för själva klubben.

Inredningen är minimalistisk och riktigt läcker. En bärande del, både bildligt och bokstavligt, är ett antal pelare som sträcker sig från dansgolvet en trappa ner till baren ovanför. Dessa är beklädda med ljusplattor som skiftar färg under kvällen, i takt med stämningen och musiken. Musiken är ganska blandad men med fokus på discoklassiker och house.

Bild: Felix.


Till skillnad från de flesta av de större klubbarna i Berlin (tänk Berghain och Watergate) är det snarare uppklätt än t-shirt som gäller här. Blir man stoppad i entrén på Watergate för att man bär skjorta känns plagget helrätt här. Blir du hånad på Berghain för att du är för mainstream kommer du att känna dig som hemma här. Skulle du vara ute med dina kollegor eller affärsbekanta, iklädd kostym eller dräkt, och känna dig totalt malplacé överallt annars – ja, då är det helt enkelt hit du ska gå!


Lite snö höjer alltid stämningen!


Ikväll, på nyårsafton (Silvester), är det traditionellt – ”legandariskt” enligt dem själva – nyårsparty på Felix. Middagen är slutsåld, men det finns fortfarande platser kvar till eftersläppet (från 00:30). Så med en dos tur, lite köande och 50 € till entrévakten är kvällen räddad…

För mer info kring ovanstående samt andra arrangemang funkar ett besök på deras hemsida riktigt bra!

VAD: Felix, klubb med glitter och glamour
VAR: Behrenstraße 72 (Mitte). S / U Brandenburger Tor / U Mohrenstraße
NÄR: Måndagar, fredagar & lördagar från 23, torsdagar från 21.
PRISNIVÅ: Mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar