Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

lördag 28 januari 2012

Frukost på Bar Gagarin

Vägg i vägg med Pasternak ligger Bar Gagarin. Men medan den förra känns genuint rysk, inte minst för den uteslutande ryska personalen, känns det ryska mer påklistrat här. Fast vad gör det när de serverar så bra frukost!Frukostmenyn vimlar av trevliga val med för stället passande namn: Vostok, Sputnik och Kosmos för att nämna några av dem. Är man två är Gagarin ett trevligt alternativ! Det är en rejäl frukosttallrik för två med massor av mat, bl a lax, ägg, flera sorters ost och skinka och en skål riktigt god kvarg. För 14,90 € ger den dig och ditt sällskap en fin start på dagen! Kaffet är också bra och de har dessutom den trevliga vanan att servera ett glas vatten till.

Gagarin, frukost för två.


På söndagar är det brunchbuffé mellan 10 och 17 och den är en bra plan b om det skulle vara fullt hos grannen Pasternak. Den kostar 10 € per person och efter klockan tre sjunker priset till 6 €. Så det är inte alltid fel att vakna sent!

Namnet på stället är givetvis en hyllning till Sovjetunionens störste hjälte. För säkerhets skull, ifall någon skulle tvivla, finns hans porträtt på central plats i lokalen! I likhet med Pasternak har de gratis Wi-Fi, så det är inga problem att få kontakt med omvärlden när man tröttnat på att drömma sig bort till stjärnorna!

Jurij himself.


Även om frukosten är en bra anledning att ta sig hit går det lika bra att avsluta dagen här. Baren erbjuder inte bara vodka utan även ett hyggligt utbud goda drinkar. Ett recept på en lyckad helkväll i Prenzlauer Berg kan faktiskt vara att inleda med en middag på Pasternak och avsluta med cocktails på Bar Gagarin! Svårare än så behöver det inte vara.

Och för allt i världen: missa inte bilderna på toalettdörrarna!


En extra tallrik kvarg är inte fel!


VAD: Bar Gagarin, café/bar/restaurang med bra frukost
VAR: Knaackstraße 22 (Prenzlauer Berg). U Senefelderplatz
NÄR: Dagligen, från 9:30
PRISNIVÅ: Mellan

2 kommentarer:

  1. Hej, vill passa på att säga att du har en väldigt bra blogg :)

    Hur mycket kan det tänkas kosta att bo på hostel i Berlin?

    SvaraRadera
  2. Hej Erik!

    Tack! Med lite tur kan du hitta vandrarhem för lite mer än en hundralapp per dygn. Å andra sidan är hotellrum också väldigt billiga i Berlin, så är man två är ett billigt hotell ofta ett mer prisvärt alternativ!

    SvaraRadera