Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

tisdag 31 januari 2012

Söndagsbrunch på Grüne Lampe

Uhlandstraße 51 i Wilmersdorf, ett litet stenkast från Ludwigkirchplatz, ligger Grüne Lampe. Det är en rysk restaurang med riktigt bra mat och trevlig och gästvänlig atmosfär.På vardagar mellan 12 och 16 har de en lunchbuffé för 8 €, men deras riktiga signum är söndagsbrunchen Kaviarbrunch som serveras varje söndag mellan 10 och 15:30. Förvänta dig inte 27 sorters kaviar bara – själva kaviarutbudet sträcker sig till små brödbitar med rom på – men för 12 € får man en härlig buffé med en hel del andra ryska läckerheter. Bl a flera goda röror och helt underbara blini med soltorkade tomater, basilika och mozzarella. Till höjdpunkterna hör även en fantastisk äggröra och flera sorters fisk.Deras kaffe är bra men vill man hellre dricka något annat finns det givetvis gott om alternativ, inte minst ryska sådana. T ex kvass (Kwas) och kultdrycken Wostok.

Stället öppnade 2005 och drivs av ryska Julia Gutsch. Namnet är inspirerat av den litterära, liberala och oppositionella föreningen med samma namn, som var verksam i det tidiga 1800-talets Ryssland och där bland annat nationalskalden Aleksandr Pusjkin var framträdande. En profilbild av Pusjkins nuna pryder dessutom fasaden.
VAD: Grüne Lampe, rysk restaurang med fina bufféer
VAR: Uhlandstraße 51 (Wilmersdorf). U Hohenzollernplatz
NÄR: Dagligen, 10 – ca 22
PRISNIVÅ: Mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar