Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 13 maj 2012

Rogacki

Wilmersdorfer Straße i de centrala västra delarna av Charlottenburg ligger Rogacki. Det är en trevlig saluhall med stolta traditioner och som förtjänar ett besök. Här hittar man utöver kött, fågel, bröd och ost bl a 70 sorters färsk eller levande fisk. Man har ett eget fiskrökeri, ett bageri och erbjuder direktimporterade specialiteter från hela världen.Stället har funnits här sedan 1932 och är familjeägt i tredje generationen. Utbudet och kvalitén på varorna är utan tvekan i nivå med den på KaDeWe, men i en mer jordnära atmosfär och till betydligt lägre priser!

Kom hit för att äta lunch eller ett litet mellanmål (men var beredd på att få äta stående) eller bara för att strosa omkring och spana in alla de fina delikatesserna! Vill du äta kan du välja mellan ett stort antal rätter från två olika restauranger, varav en med inriktning på pasta.
Även om vi befinner oss i Charlottenburg känns det väldigt långt till flärden på Kurfürstendamm. Faktum är att området här känns som en helt annan stad. Snarare som en mindre (väst)tysk stad än som Berlin! Tiden har stått stilla i åtminstone tjugo år och man får lätt en känsla av att det mesta kommer vara sig likt om ytterligare tjugo…

VAD: Rogacki, saluhall med kvalitet och traditioner
VAR: Wilmersdorfer Straße 145/146 (Charlottenburg). U Bismarckstraße
NÄR: Mån – ons 9 – 18, tors 9 – 19, fre 8 – 19, lör 8 – 16
PRISNIVÅ: Mellan

7 kommentarer:

 1. Hej vi ska på svensexa 14 grabbar till berlin i juni. Har du något tips på restauranger?
  Funderar på dessa alternativ:
  1. Uma och Grill royal
  2. Kimchi princess och the bird eller white trash fast food?

  Vilket skulle du välja? Eller har du ett bättre tips?

  Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Det är ju ganska olika restauranger du nämner, så det beror på vad som är viktigt för er - och hur er budget ser ut. Och med tanke på att ni är 14 personer är det inte vilket ställe som helst som kan ta emot er! Av de du nämner hade jag nog valt WTFF. Avslappnat ställe med skön atmosfär och riktigt bra mat! Ha det så trevligt!

  SvaraRadera
 3. Precis som du skriver så är det viktigaste bra mat och skön stämning! Tack för svaret, bokar WTFF! Hade du nå annat bra förslag? valfritt!

  SvaraRadera
 4. I matväg? Som sagt - svårt med tanke på att ni är så många! Men har ni ändå planerat att klubba efteråt kan Felix också vara ett bra alternativ! Man kan börja kvällen med mat där. Se mitt inlägg under "klubbar" och följ länken till deras hemsida för mer information!

  SvaraRadera
 5. Ok. På restaurangen som heter Uma då eller? Har du ätit där?

  SvaraRadera
 6. Ser nu att det "bara" är Uma man kan välja på nu för tiden! Jag har inte ätit just där, men på flera av de övriga restaurangerna i Adlon-komplexet och de håller genomgående hög klass.

  SvaraRadera
 7. ok tack för hjälp! Snabba svar!! Uppskattas!

  SvaraRadera