Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 27 maj 2012

Devil's Food Cake på Barcomi´s

Har man vägarna förbi Bergmannstraße är det inte fel att smita in på en fika på Barcomi’s Kaffeerösterei på nr 21. Och gör man det är det inte fel att hugga en bit Devil’s Food Cake till sitt kaffe!Det är en fantastisk kaka och biten man får är gigantisk! Och även om man beställer en stor kopp kaffe (vilket rekommenderas), är risken stor att halva kakan återstår när koppen är tom! Vi arkiverar den under fliken angenäma problem...

Devil's Food Cake.


Skulle djävulskakan vara slut är en Chocolate Espresso Cheesecake ett bra substitut. Eller varför inte en Monster Brownie! Det finns en uppsjö smarriga alternativ att välja på. Har man svårt att bestämma sig kan man alltid beställa en Probierteller med fyra valfria kakor av halva storleken. Fast då bör du ha minst en vän att dela med!

Kaffet är ett kapitel för sig. Det finns en mängd olika blandningar att välja mellan och samtliga kommer från det egna rosteriet. Nivån är hög och varje kopp serveras alltid med ett glas mineralvatten till. Det är kärlek!

Det här är det ursprungliga Barcomi´s. Filialen heter Barcomi’s Deli och ligger i Mitte. Se här för mitt inlägg om det stället med bl a info om Cynthia Barcomi, eldsjälen bakom det hela.

VAD: Barcomi’s Kaffeerösterei, underbara kakor med dito kaffe
VAR: Bergmannstraße 21 (Kreuzberg). U Gneisenaustraße
NÄR: Måndag – fredag 8 – 21, lördag – söndag 9 – 21
PRISNIVÅ: Mellan

2 kommentarer:

 1. Åh, låter smarrigt värre! Ska till Berlin i sommar & ska se till så att jag har vägarna förbi detta himmelrike.

  Tack för en mycket bra blogg! Har kompisar som bor i Berlin som regelbundet kollar in din blogg för tips på café, restauranger & sevärdheter.

  /K

  SvaraRadera
 2. Tack själv! Va kul!

  Ha det så trevligt i sommar!

  SvaraRadera