Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 8 juli 2012

Söndagsbrunch på Schneeweiß

Idag blev det söndagsbrunch på fina restaurangen Schneeweiß i Friedrichshain. Inriktningen på köket här är sydtysk och alpin. Personalen är trevlig och inredningen är… tja, vit! Och med mycket passande kitsch i form av bl a renhorn i taket och en kaxig trädgårdstomte på bardisken.Enligt ryktet serverar de stadsdelens (kanske hela Berlins?) bästa wienerschnitzel här hos Snövit. Men nu var det alltså morgonens, förlåt eftermiddagens brunch jag tänkte skriva om… Och här finns det ingenting att klaga på, mer än möjligen platsbrist – stället är populärt så man bör absolut boka bord! För det är en fantastisk buffé de dukar upp, med mycket kvalitet och kärlek. Kalaset går löst på 13,50 € exklusive dryck – förvisso dyrt för att vara i Friedrichshain men definitivt värt varenda kriseuro!

Först och främst är allting väldigt fräscht. Ett exempel på det är att sallader och röror serveras i små glasburkar med lock, istället för i skålar och på fat! I en av dessa burkar hittar man för övrigt en helt underbar äggsallad. Och sedan har vi dessa fantastiska ostar: en chèvre, som legat framme alldeles lagom länge, en smält camembert, som är precis lika god som den låter, en valnötsfärskost som man kan dö för. Och inte minst en tête de moine – bara det en anledning att ta sig hit! Bland varmrätterna kan nämnas trevliga knödel med schwarzbiersås (!) och finfina Schweinekrustenbraten. Har man sedan plats för mer kan man avsluta med lite Kaiserschmarrn och andra läckra desserter!


Kaffet är också bra och de har mineralvatten från Valser! Bokar gör man på 030-29 04 97 04.VAD: Schneeweiß, en liten del av Alperna i Berlin
VAR: Simplonstraße 16 (Friedrichshain). S/U Warschauer Straße
NÄR: Måndagar – fredagar från 18, lördagar – söndagar från 10
PRISNIVÅ: Mellan

8 kommentarer:

 1. Trevligt med god mat och dito kaffe! Men till en brunch på eftermiddagen, rekommenderas en cappuccino eller vanligt bryggkaffe?

  SvaraRadera
 2. Svårt val det där - själv garderade jag och valde en americano! :)

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vad är det för drycker man dricker till? Finns det vin och öl? I så fall är utbudet bra?

  Valter

  SvaraRadera
 4. Hej Valter!

  Själv drack jag kaffe och vatten, men jag tror inte det är några problem att få vin eller öl om du föredrar det!

  SvaraRadera
 5. Åh, älskar Schneeweiss! Jag bor i krokarna och vi går ofta dit!

  SvaraRadera
 6. Jag förstår det, Johanna!

  SvaraRadera
 7. Hej Martin!

  Läser din blogg med stort intresse. Har noterat att du skriver mycket om vin och mat. Kommer du skriva mer om parker, byggnader, platser etc?

  Hälsningar från Valter

  SvaraRadera
 8. Hej Valter!

  Det är väl trevligt med mat och dryck? :)

  Men du har rätt, jag kan nog bli bättre på att skriva om parker och byggnader!

  SvaraRadera