Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

tisdag 14 augusti 2012

Tisch & Tafel

Tisch & Tafel har ersatt Essen + Trinken, som jag skrev om här, som den ultimata guiden till Berlins bästa restauranger, barer och caféer. Det är en riktig bibel till stadens gastronomiska adresser, full av välskrivna tips och, precis som sin föregångare, 210 sidor tjock!Tipsen är uppdelade stadsdel för stadsdel och efter kategori, så det är enkelt att hitta vad man söker samtidigt som det är stor sannolikhet att man hittar nya spännande ställen! Så oavsett om du letar efter caféer i Prenzlauer Berg, finrestauranger (Edelküche) i Mitte, snabbmat i Kreuzberg eller bara vill uppdatera dig på vad som hänt på restauranghimlen det senaste året, är chansen stor att du finner vad du söker.

Utöver alla tips innehåller årets upplaga bl a ett reportage med den unge stjärnkocken Sebastian Frank, kökschef på fantastiska Horváth – som jag skrev om här – och utsedd till årets kock 2011. Och något som verkligen ligger i tiden: en special om inälvsmat, ”den förbjudna matens återkomst”.

Tidningen kostar 8,90 € i Berlin men den går även att beställa från svenska internetbokhandlare! Det kan vara en bra investering om du vill börja planera restaurangbesöken inför nästa Berlinresa redan nu!

3 kommentarer:

 1. Hej Martin! Kommer du att ge tips på bra hotell? Jag vill veta vart jag skall ta mina damer och det är inte för inte som jag kallas för Småland Don Juan. Här i Växjö det kallt er hälsar Valter!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker du ska satsa på Adlon!

  http://www.kempinski.com/en/berlin/hotel-adlon/welcome/

  SvaraRadera
 3. Hej Martin!

  Tack för tipset. Verkar hålla hög klass.

  Hälsningar från Valter!

  SvaraRadera