Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 16 december 2012

Julmarknaden vid Schloss Charlottenburg


Igår blev det ett besök på den fina julmarknaden framför Schloss Charlottenburg, der Weihnachtsmarkt vor dem Schloss Charlottenburg. Den är inte lika storslagen som den på Gendarmenmarkt, som jag skrev om här, men definitivt värd ett par timmar av din uppmärksamhet! Samtidigt är slottet en sevärdhet i sig, om du aldrig varit här.Slottet och dess omgivningar erbjuder en vacker inramning till den trevliga marknaden. Här hittar man i vanlig ordning olika typer av hantverk och massor av mat och dryck, med mer eller mindre julig inriktning (tänk: korv, Glühwein och ägglikör). Delar av marknaden, inkl den mysiga vinterrestaurangen, är inomhus i uppvärmda tält så man behöver inte frukta regn och slask!

Marknaden öppnade den 26 november och håller på till den 26 december. Den är stängd på julafton men håller annars öppet dagligen, måndag – torsdag 14 – 22 och fredag – söndag 12 – 22. Enklaste sättet att ta sig hit är att ta U2:an till Sophie-Charlotte-Platz. Program och annan info finns på deras hemsida!

Fordonet i mitten av bilden suger upp vatten och slask.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar