Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 13 oktober 2013

Chicago Williams BBQ


Chicago Williams är ännu ett ställe som hakar på köttrenden. De öppnade i november 2012 och har redan hunnit skapa sig ett gott rykte, mycket tack vare sin passionerade inställning till grillat kött och den personliga servicen! Ägarna, Holger och Nawid, är tyska men det är utan tvekan de amerikanska traditionerna de lyfter fram.Inredningen är medvetet enkel och avskalad, men ändå stilfull. Teglade väggar blandas med kakel och i likhet med The Bird står det en rulle med hushållspapper på varje bord. Det sistnämnda signalerar enkelhet men också att man på typiskt tyskt manér tänker praktiskt – det kan bli mer än lite kladdigt när man tuggar i sig de där revbenen! Alla beställningar görs vid bardisken och har man svårt att bestämma sig funkar det alltid fint med en meat platter. En sådan för två kostar 25 € och innehåller generösa mängder pulled pork, en halv grillad kyckling, en gigantisk bit revben samt valfritt tillbehör. Kycklingen var dessvärre lite tråkig vid vårt besök men fläskköttet smakade riktigt bra!

Utöver sitt fokus på kött har de den sympatiska sidan att de lyfter fram mikrobryggerier i allmänhet och ales i synnerhet, något som fortfarande är relativt ovanligt här i det traditionsbundna Tyskland. Även om de flesta ölsorterna faktiskt är tyska är det uppenbart att killarna bakom stället hittat sin inspiration i USA även här. Det är ett välkommet inslag! Och som inte det vore nog har de dessutom Schneider Weisse Tap 5 – en modern humlestinn weißbier som faktiskt bygger på ett samarbete mellan bayerska Schneider och Brooklyn Brewery i NYC – och det är första gången jag sett den i Berlin. Bara det är en anledning att åka hit!VAD: Chicago Williams BBQ, trendriktig köttrestaurang i Berlin
VAR: Hannoversche Straße 2 (Mitte). U Oranienburger Tor
NÄR: Dagligen, 17 – 24
PRISNIVÅ: Mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar