Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

onsdag 5 augusti 2015

Frukost på Parker Bowles

Parker Bowles – uppenbarligen döpt efter Camilla, hertiginnan av Cornwall – är en relativt ny restaurang (den öppnade i mars 2014) och en riktigt bra adress att inleda dagen på. Utöver all annan mat har de nämligen även en fantastisk frukost!Köket som hämtat inspiration från bl a Latinamerika och stenålderskost kan, i brist på bättre ord, definieras som modernt internationellt. Devisen verkar vara odla lokalt, ät globalt! Till frukost kan man exempelvis, som alternativ till traditionell äggröra, beställa en sydamerikansk omelett. Den serveras med en tunn skiva rostat rågbröd, består av enorma mängder avokado och är sagolikt god. Se bara upp för amarillosåsen – den hamnar garanterat högt på Scoville-skalan!Kaffet är för övrigt riktigt bra och även deras chai-latte kan rekommenderas!

Den del av lokalen där frukosten serveras har nakna betonggolv och en minimalistisk inredning som skapar en häftig atmosfär. Men tillsammans med musiken – den som installerade ljudsystemet borde nog byta jobb – skapas det även en ganska skräning miljö. Med andra ord inte optimalt för den (bakfulle eller romantiske) som eftersträvar en lugn och harmonisk frukost! Men maten förlåter det mesta och enligt uppgift ska det vara minst lika bra om man kommer hit senare på dygnet, fast det har jag inte testat än.

VAD: Parker Bowles, ställe med fantastisk frukost
VAR: Prinzenstraße 85 D (Kreuzberg). U Moritzplatz
NÄR: Mån-ons 9-20, tors-lör 9-open end
PRISNIVÅ: Mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar