Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

fredag 7 augusti 2015

Lunch på Borchardt


Igår blev det lunch på klassiska finrestaurangen Borchardt. Lunchtid erbjuder de tre olika dagens rätt som tillsammans med en förrätt (igår en liten sallad) kostar 14 €. För ytterligare fyra pengar får man även en dessert (jordgubbssoppa igår). Det är klart prisvärt jämfört med vad det kostar om man kommer hit på kvällen. Men så här i kantarelltider är det så klart svårt att motstå de nyplockade primörerna, så jag skippade menu du jour och satsade på en portion sauterade kantareller med äggröra istället. Supersmarrigt!Till detta drack jag en Radeberger pilsner, som förvånande nog är den enda öl de erbjuder. Och som de har mage att begära sex pengar för! Det är uppenbart att de föredrar att servera vin.Den svala innergården, bakom den vackra matsalen, passar perfekt när det är så här varmt (för tillfället 35 och på väg mot 38 grader).VAD: Borchardt, klassisk kulinarisk adress i Berlin
VAR: Französische Straße 47 (Mitte). U Französische Straße
NÄR: Dagligen, från 11:30. Köket stänger vid midnatt
PRISNIVÅ: Mellan-hög

3 kommentarer:

 1. Hej Martin! Verkar vara ett spännande ställe. Hittade dock ingen meny på hemsidan? Radeberger är inte så gott. Värt ett besök? Tack för trevlig läsning.

  Hälsningar från Valter

  SvaraRadera
 2. Heeeej! Hittade din blogg. Helt underbar.

  Vi ska besöka Berlin för första gången över julen i år. Vi har bokat bord på Borchard på självaste julafton. Många andra ställen var redan fullbokade. Kan detta ställe vara ett bra ställe att äta på? Är det extremt dyrt eller överkomligt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heeeej! :)

   Många restauranger har stängt över jul, så jag kan tänka mig att de som har öppet snabbt blir fullbokade. Det är absolut ett bra ställe, men jag hade inte tagit med det om jag skulle göra en topplista över Berlins bästa restauranger - om ni förstår vad jag menar! Det är varken "extremt dyrt" eller "överkomligt", snarare någonstans mittemellan. Be dem maila er menyn, så ser ni om det passar er!

   Trevlig resa! Tycker ni att stan är kall, grå och trist, så rekommenderar jag att återkomma till våren! :)

   Radera