Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 28 augusti 2016

Anna Durkes

Bara några rader om Anna DurkesGraefestraße. I denna fina butik hittar man Kreuzbergs bästa glass!Det handlar om hemlagad italiensk glass – både gelato och sorbetto – gjord på naturliga ingredienser och med mycket kärlek. Glassen tillverkas dagligen i små satser och utbudet varierar från dag till dag. En kula kostar 1,30 pengar. Testa deras brioche con gelato (en bit brioche fylld med glass) om du vill prova något annorlunda!

Anna och Giorgio lämnade Milano och sina respektive jobb som biolog och jurist för att flytta till Berlin. Anledningen? Kärleken till Berlin och en barndomsdröm om att få servera världens bästa gelato! Bästa glassen i Kreuzberg i alla fall, tycker jag, och det är ju helt klart en bit på vägen! Brittiska The Telegraph listade dem faktiskt som världens fjärde bästa glassbar förra året.

Durkes betyder tydligen godis på sardiska, det språk som talas på Sardinien där Anna och Giorgio ursprungligen kommer från. Så nu vet ni det också!

Bästa glassen i hela Berlin tycker jag fortfarande att Hokey Pokey i Prenzlauer Berg (som jag skrev om här) serverar.

VAD: Anna Durkes, hemlagad italiensk glass
VAR: Graefestraße 80 (Kreuzberg). U Schönleinstraße
NÄR: Tisdag-söndag 13-18
PRISNIVÅ: Mellan

4 kommentarer: