Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

måndag 15 augusti 2016

Middag hos Heising

I dessa tider när Berlins gastronomiska värld befinner sig i en underbar våryra som aldrig tycks ta slut – det dyker upp nya spännande restauranger varje månad och antalet stjärnor i Guide Michelin har aldrig varit så många – känns det på något vis skönt att ha möjlighet att komma tillbaka till ett ställe där allting är sig likt! Den lilla familjerestaurangen Heising, i hjärtat av f d Västberlin, öppnade 1979 och jag lovar: det är inte mycket som förändrats här sedan dess!Restaurangen grundades och drivs av det dedikerade paret Bernhard (83) och Edelgard (75), som till synes aldrig verkar tröttna på att servera sin franska mat. Till sin hjälp har de dottern Franziska (39) samt några franska kockar. Maten som serveras är närmast en stilstudie av det klassiska franska köket, som paret Heising lärde sig uppskatta under sina resor till Frankrike på 70-talet, helt utan krusiduller eller experimentella inslag! Man väljer tre (48 €) eller fyra (56 €) rätter från en generös och omfångsrik meny.

Foie gras.

Pilgrimsmusslor i tre sorters sås.

Kalvfilé.

Grand dessert du Maître Pâttissier. Très bien!


Maten känns genomgående mycket vällagad och smakar väldigt bra!

Bild på familjen Heising från 2015:

Foto: Cay Dobberke


Som en del i det uppsving som die City West idag upplever har Heising blivit väldigt populär. Det är därför ett absolut måste att boka bord! Kontaktuppgifter hittar man på nedanstående länk:

VAD: Heising, en stilstudie i det klassiska franska köket
VAR: Rankestraße 32 (Charlottenburg). U Kurfürstendamm
NÄR: Dagligen, från 19
PRISNIVÅ: Mellan

2 kommentarer:

  1. Hej Martin! Hur är vinutbudet? Hälsningar från Valter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Det är hyggligt. Och självklart med fokus på klassiska franska vinregioner! Vid mitt besök blev det en Margaux från 2006.

      Radera