Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

torsdag 29 juli 2010

Mördande goda drinkar hos Stagger LeeIgår var jag på Stagger Lee igen. Det är en mycket trevlig cocktailbar i Schöneberg. Det som är roligt med Stagger Lee, utöver att personalen verkligen brinner för att servera goda cocktails, är den härliga atmosfären och att de verkligen gör sin egen grej. De gör sitt bästa för att odla västernmyten och vore det inte för den elektriska belysningen känns det som om man åkt tillbaka i tiden, till typ 1892. Kolla in hemsidan www.staggerlee.de så förstår ni vad jag menar!

Men det som är allra bäst är så klart drinkarna! De skapas med lika delar kärlek och kompromisslöshet och bygger på bra råvaror och skön entusiasm. Som vanligt när man besöker den här typen av bar är det en fröjd att sitta vid bardisken och följa bartenderns lidelsefulla och noggranna arbete när han eller hon skapar gästernas drinkar.

Det känns inte som att Stagger Lee hunnit få så mycket uppmärksamhet än. Här är inte alls lika välbesökt som på Green Door eller Becketts Kopf.  Ibland kan det t o m vara helt tomt när man kommer hit.

Namnet Stagger Lee kommer från den klassiska folksången, om legenden om Stagger Lee som mördade sin vän efter ett bråk om en hatt. Det är för övrigt Nick Caves version som fungerat som inspirationskälla och den trevliga drinklistan innehåller flera Nick Cave-citat. Den har även roliga beskrivningar till de olika drinkarna. Som till tequilabaserade Annie Get Your Gun: söt såg hon ut, sur kunde hon vara, bitter var hon mot sina fiender.

VAD: Stagger Lee, cocktailbar
VAR: Nollendorfstraße 27 (Schöneberg). U Nollendorfplatz
NÄR: tisdag – lördag 18 – 03
PRISNIVÅ: Mellan – hög 

6 kommentarer:

 1. Vad är det för publik på Stagger Lee? Är det ett trendigt ställe?

  Von Kn..

  SvaraRadera
 2. Mycket par eller mindre sällskap. Få turister. Det är en fantastisk inredning med mycket atmosfär, men jag skulle inte kalla det trendigt! Snarare typiskt berlinskt otrendigt! :)

  SvaraRadera
 3. Hur är det med fördelningen mellan spinnsidan och svärdssidan?

  PL

  SvaraRadera
 4. Det varierar, men uppskattningsvis 40/60 (övervikt åt svärdssidan)! :)

  SvaraRadera
 5. Tycker hemsidan är krånglig. Skall åka till Berlin i november och undrar om det finns mat på Stagger Lee?

  Tacksam för svar!

  Hälsningar från Jonas

  SvaraRadera
 6. Hej Jonas!

  Det är en ren cocktailbar, så någon mat serveras inte. Bortsett från jordnötter, som serveras med skalen på! Men det finns gott om trevliga restauranger i Schöneberg som man kan besöka innan och/eller efteråt!

  SvaraRadera