Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 9 januari 2011

Söndagsbrunch på Intimes

Eller: Brunch am Sonntag

På söndagar 10 – 16 serverar Intimes brunchbuffé istället för sin vanliga frukostmeny. Den kostar 8,50 € och består i vanlig ordning av både kalla och varma rätter. Det är bl a äggröra (dock inte lika god som deras vanliga), diverse andra röror, lax, skinka, grönsaker, frukt och flera olika desserter (bl a en tiramisu som ser trevlig ut). Dessutom många goda ostar, så för den som vill komponera en Käsefrühstück finns det fina möjligheter!

En del, bl a desserterna, av Intimes söndagsbrunch.


Av någon anledning kommer jag själv aldrig förbi de kalla rätterna (bortsett från den obligatoriska äggröran) när jag äter brunchbuffé. Men för den som är lite strategisk, och har vett att inte ta för mycket av de olika rätterna, finns här goda förutsättningar att bygga upp en hel meny! Börja med en liten tallrik kvarg (eller yoghurt) med frukt. Fortsätt med en portion äggröra och skinka (tyvärr har de ingen bacon). Därefter kan det vara läge för en oemotståndlig ostbricka (skippar du brödet orkar du mer ost – se det som ett tips från coachen). Sedan är det förmodligen bra med en kort paus, kanske beställa en ny kopp kaffe eller bara läsa en tidning! Efter det är du redo för en tallrik med lax, äggsallad och någon av de trevliga rörorna innan det är dags att prova på någon av varmrätterna. Undvik ris, pasta och potatis som bara tar onödig plats i magen! Är du någorlunda normal behöver du nog ytterligare en paus innan du sedan avslutar det hela med någon (några?) av de där efterrätterna du gått och sneglat på hela tiden! Se där, sex rätter för 8,50 € – inte illa! Visst, med ett par koppar kaffe och ett glas juice till är du förmodligen uppe i det dubbla, men det är ju bara söndag en gång i veckan! Dessutom lär du inte behöva äta någon middag efter det här…

Skinka, äggsallad, lax och tre sorters ost. Trevligt!


Tyvärr har de tagit bort sitt Wi-Fi, så nu kan man inte längre vara uppkopplad när man äter sin frukost på Intimes. Och jämför man brunchen här med den på Café 100-Wasser (som har kvar sitt Wi-Fi) ett par hundra meter bort, så tycker jag faktiskt att den senare är ett par snäpp bättre på det mesta. Intimes vinner ost-kampen, men för övrigt är det mesta lite bättre på 100-Wasser: Fler och aningen godare rätter, bättre kaffe, trevligare personal och något lägre priser. Å andra sidan brukar det vara lättare att hitta ett bord här, även på vinterhalvåret när den stora uteserveringen är stängd. Så Intimes är en alldeles lysande plan b om du är i kvarteren en söndag och blir brunchsugen!

Och, för att avsluta positivt: Intimes är ett trevligt ställe i en mycket trevlig del av Friedrichshain! Här kan du läsa mer.

VAD: Intimes, bar/restaurang/biograf (!) med klassisk söndagsbrunch
VAR: Boxhagener Straße 107 (Friedrichshain). U Frankfurter Tor
NÄR: Dagligen från 10, brunch söndagar 10 – 16
PRISNIVÅ: Mellan 

2 kommentarer: