Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

tisdag 8 mars 2011

Bilder från Prenzlauer Berg

Här kommer några bilder från i söndags.

Nu ska två av de sista bombhålen på Kastanienallee bebyggas. Gentrifieringen fortsätter – till glädje för vissa och till fasa för andra.
Prenzlauer Berg sägs vara det barnvagnstätaste området i norra Europa, men jag har svårt att tänka mig någon del i hela världen som skulle kunna ha fler barnvagnar! Vill man se upp för hundskit i Friedrichshain är det barnvagnarna man ska akta sig för när man är ute och promenerar i Prenzlauer Berg! Nu har det gått så långt att caféer och restauranger börjat muttra över att de lattetörstande föräldrarna inte fattar att man parkerar sitt fordon utanför lokalen istället för att ta med det in och stjäla plats från betalande kunder. En del har t o m börjat sätta upp förmanande skyltar, på sedvanligt myndigt tyskt vis. Som fina caféet Manolo på hörnet Schönhauser Allee / Danziger Straße:Inte sällan parkerar vagnarna på rad, som här utanför fantastiska SasayaLychener Straße:Wasserturm Prenzlauer Berg i Kollwitzkiez är Berlins äldsta vattentorn, uppfört 1877 och i bruk till 1952. De gamla maskinarbetarbostäderna i tornet fungerar fortfarande som lägenheter och är enligt uppgift hett efterfrågade! Den gamla maskinhallen som tillhörde vattentornet, och låg precis bredvid, kom 1933 att fungera som nazisternas första koncentrationsläger, där kommunister, judar och andra ”fiender” till regimen fängslades och mördades. Den byggnaden förstördes dock redan 1935 och idag finns det en lekplats här. Makabert? Javisst, men samtidigt en naturlig del av kontrasternas Berlin.2 kommentarer:

  1. Haha ja, i Friedrichshain får man verkligen se sig för var man sätter fötterna om man inte vill ha ett kilo hunskit under skosulan..

    Är det här nytagna bilder? Ni har kommit långt i våren där nere i öst, får mig att längta ännu mer till mitt nästa Berlin-besök!

    SvaraRadera
  2. Bilderna är tagna i söndags!

    SvaraRadera