Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

måndag 14 mars 2011

Cupcake Berlin

Sedan april 2007 har det serverats smarriga amerikanska cupcakes i Friedrichshain. Närmare bestämt på Cupcake BerlinKrossener Straße, på krypavstånd från Simon-Dach-Straße.Det här caféet är inget annat än en liten del av himmelriket! Det är ett sådant ställe man bara vill omfamna och hoppas att det aldrig försvinner. Samtidigt vet man att företag som det här ofta är beroende av en enda eldsjäl för att kunna överleva. Eldsjälen i det här fallet är amerikanska Dawn Nelson som flyttade till Berlin 2006 och som driver stället tillsammans med sin make.

Cupcakesen som det hela utspelar sig kring är ”handgjorda med mycket kärlek” och det finns ingen anledning att betvivla det sistnämnda. Dessutom kostar de nästan inga pengar alls! För 2,50 € för en cupcake modell xl och 2 € för en stor kopp kaffe är inget man tycker är jobbigt att betala. Framförallt inte när det smakar så här bra! Enda problemet när man kommer hit är vilken sort man ska välja… Själv har jag fastnat för Hot Chocolate, som inte är särskilt het men en riktig chokladbomb! Helt underbar till en kopp kaffe. Och ja, även kaffet är riktigt bra!Skulle man, av någon märklig anledning, inte gå igång på cupcakes finns det även brownies, New York cheesecake och äppelpaj att äta till sin kopp. Bakom disken hittar man dessutom traditionella amerikanska avarter som Root Beer, Dr Pepper och peanut butter & jelly sandwiches.

En cupcake ska för övrigt inte förväxlas med en muffin. Medan den senare kan liknas vid en portionsbakad sockerkaka – och kan vara både torr och tråkig – är en cupcake på amerikanskt manér sötare och dessutom lättare i konsistensen. Och framförallt har den, som frosting on the cake, just frosting on the cake! Alltså en slags topping av smörkräm. Mmmm…VAD: Cupcake Berlin, en liten del av himmelriket
VAR: Krossener Straße 12 (Friedrichshain). U Frankfurter Tor / Samariterstraße
NÄR: Måndag – tisdag 13 – 19, onsdag – söndag 12 – 19
PRISNIVÅ: Låg – mellan 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar