Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 27 mars 2011

Tidningar om Berlin

Ett bra sätt att få koll på vad som händer i Berlin just nu är att köpa det senaste numret av någon av tidningarna Tip eller Zitty. De kommer ut om lott, varannan vecka, på torsdagar, och tipsar om aktuella evenemang, kulturhändelser och uteliv. Dessutom innehåller de reportage, film- och musikrecensioner och annonser. Det allra bästa är att de berättar om allt som händer dag för dag, vilket är perfekt för att få reda på vilka klubbar som är öppna, vilka band som spelar, und so weiter, just de dagar man är i Berlin!
Zitty ger även ut das Berlin Buch – en veritabel bibel över staden som innehåller mer än 700 adresser till Berlins viktigaste muséer, gallerier, butiker, restauranger och klubbar – och Shopping, en shopping-dito med adresser till butiker inom mode, inredning och underhållning.

030 är en gratisvariant som man hittar på McDonald’s. Den kommer också ut varannan vecka, innehåller givetvis inte lika mycket redaktionellt material som Tip och Zitty men har nästan lika många tips. 030, som för övrigt är Berlins riktnummer, har även ett bra adressregister över bl a klubbar, barer och caféer, vilket är praktiskt om man inte hittar det man söker eller om man inte vet vad man söker!Exberliner är ett engelskspråkigt månadsmagasin som också innehåller en hel del tips på vad som händer i stan. Namnet på tidningen är en ordlek och syftar på att en stor del av läsekretsen är expats, d v s utlänningar som tillfälligt eller permanent bosatt sig i Berlin. Formatet är inte lika behändigt som på de övriga stadstidningarna, så Exberliner lämpar sig bättre på soffbordet än som sällskap på stadsturen. Men för 2,50 € får man en hel del intressant och aktuell läsning!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar