Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

måndag 12 augusti 2013

Café CK


Café CK är ett trevligt litet café i Prenzlauer Berg. Med riktigt bra kaffe!Att hävda att filterkaffe är den nya trenden är så klart en överdrift av rang, men allt fler caféer lyfter fram filterkaffet vid sidan om espressodryckerna. Och gärna med fokus på ursprung och terroir!  Och så även här på CK där man kan välja mellan båda alternativen. Bestämmer man sig för filterkaffe behöver man, utöver val av bönor, även ta beslut om de ska bryggas genom en aeropress eller ett handfilter. Men blir man bara trött av alla val är det så klart inga problem att beställa en traditionell americano! Eller kanske ett glas masala chai, om du inte vill dricka kaffe över huvud taget. Mer oväntat är att de även serverar de, för Berlin, ovanliga belgiska ölsorterna Duvel och Orval!

Det finns wifi och vill man äta något till sin dryck finns det bl a morotskaka och brownie. Inte mycket att klaga på här med andra ord!

Americano.

Masala chai.

VAD: Café CK, trevligt café med gott kaffe och belgiskt öl
VAR: Marienburger Straße 49 (Prenzlauer Berg). U Senefelder Platz
NÄR: Måndag – fredag 8 – 19, lördag – söndag 9 – 19
PRISNIVÅ: Mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar