Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 20 juli 2014

Cordobar


Cordobar är en ambitiös vinbar med en imponerande vinlista. Stället öppnade förra året och hjälper därmed till att fylla den alldeles för stora luckan bra vinbarer i Berlin! Fokus ligger i första hand på tyska och österrikiska viner, men boken – vinlistan är i själva verket en bok – innehåller även många av de klassiska franska vinslotten och ett bra utbud från de andra stora vinländerna. Dessutom erbjuds ett gäng av de tyska och österrikiska vinerna på glas, även om man kanske önskade att just detta utbud vore ännu bredare. En ambitiös vinbar bör ju i första hand stoltsera med många och fina viner på glas!På glaslistan hittar man i dagsläget bl a en 2013 Hasennest från Winzerhof Stahl, på den trevliga druvan Müller-Thurgau. Och en underbar 2008 Röttgen Riesling Spätlese, en söt sak från Knebel i Mosel.
Matmässigt erbjuder de främst smårätter, men även här är ambitionsnivån hög. Jag kan exempelvis rekommendera deras carpaccio på laxforell!


VAD: Cordobar, ambitiös vinbar i Berlin
VAR: Große Hamburger Straße 32 (Mitte). S Oranienburger Str / Hackescher Markt, U Weinmeisterstr / Rosenthaler Platz
NÄR: Tisdag-lördag 18-02
PRISNIVÅ: Mellan-hög

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar