Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

onsdag 30 juli 2014

Prinzipal Bar


Prinzipal Bar är en ny och riktigt trevlig cocktailbar i Kreuzberg. Stället öppnade i februari i år och ligger, oväntat nog, mitt på Oranienstraße. Det är inte i första hand här, mitt i vimlet och bland betydligt enklare hak, man förväntar sig en exklusiv cocktailbar! Fast på klassiskt cocktailbarmanér är den förvisso svår att hitta, där den ligger inklämd mellan Knofi och blomsterhandeln, bakom neddragna jalusier och ett svart draperi. Ibland får man dessutom ringa på för att bli insläppt.

Utanför Principal Bar - på dagtid!


När man väl kommit in möts man av bra atmosfär och en läcker, påkostad inredning. Den apoteksinspirerade hyllväggen bakom bardisken visar sig exempelvis ha en inbyggd ljusorgel, som blinkar i takt med musiken!

Utöver många klassiker består drinklistan också av flera cocktails med burleskklingande namn som de skapat själva, exempelvis Juanita Dale (tequila, granatäpple, citron, ingefära och salt) eller a Date with Dita (bourbon, grapefrukt, citron, dadlar och bitter). De har dessutom ett bra utbud av whisky, rom och tequila!Baren har något av ett burleskt tema med återkommande varietéföreställningar i lokalen. Ibland har de även speciella temakvällar, såsom ett releaseparty för en remix av Lana Del Reys senaste singel som inträffade härom veckan. Och nu på fredag är det tydligen burlesk safari, med undertiteln ”en djurisk maskeradbal”!
VAD: Prinzipal Bar, nyöppnad klassisk cocktailbar
VAR: Oranienstraße 178 (Kreuzberg). U Kottbusser Tor
NÄR: Onsdag-lördag 20-05
PRISNIVÅ: Mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar