Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

lördag 27 november 2010

Dachkammer

Dachkammer är en trevlig bar på Simon-Dach-Straße. Den ligger precis mellan Astro Bar och Café 100-Wasser. Första gången jag var här uppfattade jag inte att det fanns en våning till, en trappa upp. Och det är ju lite humor med tanke på namnet! Dachkammer betyder nämligen vind eller vindsrum på tyska. Den andra våningen, vindsrummet alltså, ger stället ytterligare en dimension. Egentligen känns de båda våningarna som två helt olika barer. Medan bottenvåningen har karaktären av en gemytlig pub med stengolv, tegelväggar och levande ljus så känns ovanvåningen mer som en cocktailbar och en resa tillbaka till 50-talet och någons vardagsrum!

Dachkammer på Simon-Dach-Straße.

Stämningen är i regel lugn och avslappnad där nere medan det kan vara lite livligare på ovanvåningen. Överlag är det en skön atmosfär, oavsett om man kommer hit på eftermiddagen eller på kvällen!

Prisnivån på det som säljs är i nivå med resten av området, d v s låg. Det enda som drar ner betyget är att servicen kan vara lite slö emellanåt p g a underbemanning.

Stället har gratis Wi-Fi så det funkar bra att ta med sig sin dator om man vill blogga eller bara slösurfa lite. Och även om man bara har med sig sin telefon, så är det oerhört praktiskt med en uppkoppling för att exempelvis kolla sin mail eller något annat livsviktigt!

Rökförbudet i Berlin fungerar som bekant inte riktigt på samma sätt som i Sverige. På trotsigt liberalt berlinskt manér gör man i praktiken som man vill. På Dachkammer har man löst det genom att det är rökfritt på bottenvåningen och tillåtet att bolma där uppe.

Belysningen är dämpad på bottenvåningen.

VAD: Dachkammer, trevlig bar i två plan
VAR: Simon-Dach-Straße 39 (Friedrichshain). U Frankfurter Tor
NÄR: Dagligen från 14
PRISNIVÅ: Låg – mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar