Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 28 november 2010

Ekologiskt på Pastapresti

Förra helgen var jag och åt på PastaprestiWühlichstraße i Friedrichshain. Här serveras det ekologisk, egentillverkad och riktigt god pasta till låga priser. Menyn består även av sallader och mackor. Och kaffe, bra italienskt kaffe!

Pastapresti på Wühlischstraße.


Stället drivs av italienaren Roberto Presti. Och det är tydligt att han brinner för att laga god mat baserad på bra råvaror. Menyn och produkterna byts ofta ut och det experimenteras en hel del med innehållet i pastan. Den gemensamma nämnaren är att i princip allt som serveras är ekologiskt.

Man har även försäljning av diverse ekologiska och mestadels italienska varor. Bland annat vin, kaffe och te.I likhet med många andra caféer och restauranger i Friedrichshain finns det gratis Wi-Fi. Men stället saknar faktiskt toalett! Man kan ju fråga sig hur man prioriterade här. ”Låt se, internetuppkoppling måste vi ha men toalett verkar en aning överflödigt…” Kanske är det en medveten strategi, att gästerna inte ska stanna för länge. För Pastapresti är populärt och trycket är ofta hårt på den lilla lokalen!

De stänger tidigt, t o m väldigt tidigt för att vara i Berlin, så stället lämpar sig bättre för lunch än middag. Men oavsett om man vill äta eller bara ta en kopp kaffe, så återvänder man gärna hit!

Jag åt en pasta (mafaldi) med aubergine, tomat, ruccola och parmesan. Enkel men god! Svårare än så här behöver det inte vara.

Mafaldi med aubergine, tomat, ruccola och ett rejält lass parmesan.


VAD: Pastapresti, café/restaurang/butik med ekologiska varor
VAR: Wühlischstraße 39 A (Friedrichshain). U Samariterstraße
NÄR: Måndag – fredag 9 – 20, lördag – söndag 10 – 18
PRISNIVÅ: Låg – mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar