Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

måndag 8 juli 2013

Crêperie Bretonne


Den som googlar prisvärd restaurang i Berlin kan mycket väl hitta hit, till denna franska restaurang i Kreuzberg. Crêperie Bretonne är inget mindre än en liten del av Bretagne – bara ett stenkast från sunkiga Kottbusser Tor! Och hit går man för att äta galetter och crêpes, till galet (!) låga priser. Framförallt galetterna, dessa bovetemjölsbaserade pannkakor fyllda med ost och annat gott, är riktigt trevliga! Denna bretonska specialitet är, i likhet med flammkuchen från Alsace, ett fräscht alternativ till pizza och alldeles lagom för en liten middag. Min favorit är la Complète Champignons med ost, skinka, ägg och champinjoner.Är man inte så hungrig funkar det att bara äta en galette, men det mest prisvärda är annars att beställa en hel meny. För 12 pengar får man en helt OK sallad till förrätt, valfri galette till huvudrätt och valfri crêpe till efterrätt! Till det dricker man helst cider, som traditionsenligt serveras i koppar. Men tyvärr är husets cider inte lika bra som maten, så jag rekommenderar att välja vin eller öl istället. Och en Weißbier slinker ju alltid ner!

OBS! Sommarstängt mellan 13 juli och 5 augusti!

VAD: Crêperie Bretonne, en del av Bretagne i Berlin
VAR: Reichenberger Straße 30 (Kreuzberg). U Kottbusser Tor
NÄR: Tisdag – lördag, 18 – 23
PRISNIVÅ: Låg

4 kommentarer:

 1. Tack vare din blogg hittar jag intressanta ställen som jag missat i "mitt" område. Jag är ofta på Oranienstrasse och brukar gå till Würgeengel i närheten och Yellow Sunshine, på Wiener Strasse lite längre bort.
  Kollade crêperiets hemsida och de hade många trevliga rätter. Ser fram emot att prova.
  Varför var inte cidern bra? För söt? Smaklös? Torr/Bitter?

  SvaraRadera
 2. Kul att jag kan hjälpa till! :)

  Minns inte exakt hur de smakade - jag har testat både äppel- och päroncidern - men de var i alla fall inte för söta! Till skillnad från det mesta av det vi kallar cider hemma i Sverige brukar riktig cider ha mycket lite eller inget tillsatt socker. Men eftersom det ju är en naturprodukt varierar kvalitén med råvaran och det kan absolut vara värt att prova den igen!

  SvaraRadera
 3. Tack för svaret! Jag kommer definitivt att testa cidern när jag går dit, särskilt för nöjet att få dricka den ur koppar. :)
  Jag har aldrig varit särskilt förtjust i söt cider, jag håller mig till Astrakan, Strongbow, Stowford och diverse mindre kända ofta ofiltrerade sorter.

  SvaraRadera
 4. Tack själv! Jag tycker du tänker helt rätt! :)

  Testa cidern på Hops & Barley i Friedrichshain - den är både god och lokalproducerad!

  SvaraRadera