Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

onsdag 24 juli 2013

Frukost på Datscha


Igår blev det frukost på Datscha (ryska för sommarstuga, lantställe) i Friedrichshain. Stället har samma ägare som fantastiska Pasternak och kombinerar det traditionella ryska köket med nutida och utländska influenser. Alltihop kryddat med en rejäl dos sovjetnostalgi.De har verkligen underbara frukosttallrikar här! Exempelvis deras Käsefrühstück med bl a tre sorters ost, äggröra, fyllda blini, pannkakor, kvarg och brödkorg med två sorters bröd och croissant. En stor kopp kaffe till det och man får garanterat en bra start på dagen!
Frukosten serveras fram till 16:00 och det finns wifi. På lunchtid har de en generös lunchtallrik för 6,90 € och på söndagar är det brunch mellan 10 och 15 för 11,40. Och vodkasortimentet är givetvis brett!

VAD: Datscha, ryskt ställe med fina frukosttallrikar
VAR: Gabriel-Max-Straße 1 (Friedrichshain). S/U Warschauer Straße
NÄR: Dagligen, från 10
PRISNIVÅ: Låg – mellan

4 kommentarer:

 1. Åh, det där stället måste jag definitivt besöka. Jag ÄLSKAR Pasternak och rysk mat. Det där brödet ser verkligen helt underbart ut. Ja, hela frukosten också, naturligtvis.
  Det var ju inte SÅ långt från Oberbaumbrücke, så då vet jag var jag ska äta efter att jag visat folk runt där. Som alltid - tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Hej! Tack själv! Brödet var absolut bättre än genomsnittet i Berlin.

  SvaraRadera
 3. Det här är ett riktigt bra ställe. bra bar på kvällen också.

  Martin: vi verkar ha ganska samma smak - kul (iaf för mig)

  SvaraRadera