Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 21 juli 2013

Utomhusbio på Freiluftkino Kreuzberg


Att gå på utomhusbio är en populär sommaraktivitet här i Berlin. I fredags kväll var vi och såg Argo (grymt bra film för övrigt) på Freiluftkino Kreuzberg. De visar en film varje kväll under sommarmånaderna – oavsett väder. Starttiden varierar men är i regel runt halv tio, precis när det börjar bli mörkt, och inträdet är 6,50 €. Det som är bra med Freiluftkino Kreuzberg är att alla filmer visas på originalspråk (med tysk text) och om det är en tyskspråkig film är det oftast engelsk text. På andra ställen får man se upp så att filmen inte är dubbad till tyska, vilket tyvärr fortfarande är standard på de flesta biograferna här. Leta efter förkortningarna OmU (Originalfassung mit Untertiteln) eller engl.m.dt.Ut (englisch mit deutschen Untertiteln) om du vill slippa tysk dubbning!Filmutbudet är en kombination av vad som gått på bio det senaste året och gamla klassiker och det visas en ny film varje kväll (även om vissa återkommer under säsongen). Det funkar bra att ta med mat och dryck, vilket många gör, men det finns också en kiosk som säljer öl och popcorn och annat som kan vara trevligt att stoppa i sig under filmen.

Det här är ett trevligt sätt att inleda/avsluta sin sommarkväll på. Kommer man i god tid kan man få en av solstolarna och då blir det riktigt mysigt! Enda minuset är alla rökare.
VAD: Freiluftkino Kreuzberg, utomhusbio med film på originalspråk
VAR: På innergården till Kunstquartier Bethanien, Mariannenplatz 2 (Kreuzberg). U Görlitzer Bahnhof / Kottbusser Tor
NÄR: Dagligen, 3 maj – 1 september i år. S.tarttid varierar – se hemsidan!
PRISNIVÅ: Låg – mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar