Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 19 september 2010

Sen frukost på Schwarzes CaféDet är lätt hänt att man råkar vända på dygnet här i Berlin. Många klubbar öppnar sent – och framförallt stänger väldigt sent! En kebab, eller något annat smarrigt, på det och det är i princip förmiddag innan man får kontakt med kudden. Och oavsett hur mättande den där kebaben var för stunden, är man garanterat utsvulten när man vaknar igen! Även om möjligheterna till frukost är milt sagt generösa i den här staden – den serveras till långt in på eftermiddagen på de flesta ställen – är det förr eller senare slut på det roliga och kocken vill fokusera på kvällsmenyn istället. Då är det tur att Schwarzes Café finns. Här har man inte bara öppet dygnet runt, man serverar även frukost alla dygnets timmar!Stället ligger på Kanstraße 148, ett litet stenkast från Savignyplatz (Charlottenburg). Det finns en minimal uteservering på framsidan. Men inuti är caféet större än det först verkar och det finns även en trädgård på baksidan.

Är det frukost man är ute efter, kan det vara på sin plats att påpeka att de gör sin äggröra på endast två ägg och inte på tre, som brukligt är. Smakar bra gör den i alla fall! Även kaffet är gott och personalen är oftast vänlig.Medan det ständigt poppar upp nya caféer överallt, framförallt i de östra stadsdelarna, är Schwarzes Café något av en klassiker. Och det tackar vi för!

VAD: Schwarzes Café, en klassiker i Västberlin
VAR: Kantstraße 148 (Charlottenburg). S Savignyplatz
NÄR: Dygnet runt
PRISNIVÅ: Mellan

2 kommentarer:

  1. jag ska lätt börja hänga mer runt savignyplatz!

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag. Det kan absolut löna sig att åka västerut ibland! :)

    SvaraRadera