Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

torsdag 16 september 2010

Weekend

Snart är det helg igen! Och då kan kanske ett besök på Weekend stå på programmet. Det är en av det mest kända klubbarna i Berlin, men lite för känd enligt många som tyckte det var bättre förr, innan alla turister kom hit och förstörde stämningen… Nåväl, det finns elitister överallt. För oss andra – som inte dör av att det ibland pratas mer engelska än tyska – är det fortfarande en bra klubb! Stället huserar i en kontorsbyggnad vid Alexanderplatz. I torgets tredje högsta byggnad, för att vara exakt, efter TV-tornet och Hotel Park Inn.

Man går in, och betalar inträde (12 €), via husets huvudentré, vilket känns klart annorlunda jämfört med andra klubbar. Sedan blir det eskorterad hisstur till tolfte våningen, där själva klubbandet börjar. På femtonde våningen finns nästa dansgolv, men det som framförallt utmärker det här stället är takterrassen. Den är riktigt sjuk! Antingen i ordets positiva eller i dess negativa bemärkelse – beroende på vem man frågar. Är man höjdrädd är det klar risk att man mår sjukt dåligt här uppe. Men för alla andra är det garanterat en sjukt trevlig upplevelse! Hela terrassen är inredd som en stor lounge med soffor, fåtöljer och en lång bardisk som sträcker sig längs ena långsidan. Baren är dessutom nedsänkt för att inte störa utsikten mer än nödvändigt! Terrassen är öppen åt tre håll vilket i princip ger en 360 graders vy över staden. Allra bäst här är en tidig sommarmorgon (läs: sen natt), när morgonen gryr och solen går upp i horisonten. Då har man verkligen staden under sina fötter!

Bild: Weekend / Bullet Event
Bild: Weekend / Bullet Event


Inredningen, såväl inne som ute, är minimalistiskt läcker med mycket trä och framträdande LED-belysning. Musiken som spelas är mest techno och house.

Namnet till trots har man även öppet på torsdagar. Som för de flesta andra klubbar i Berlin gäller mottot: gå inte hit för tidigt! Innan kl 01 är här i regel ganska dött. Och sin berlinska vana trogen stänger man först när gästerna går hem! En alltid lika skön kontrast mot hur det är i Sverige.

VAD: Weekend, klubb med Berlins bästa takterrass
VAR: Haus des Reisens, Alexanderplatz 5 (Mitte). S/U Alexanderplatz
NÄR: Torsdag – lördag, från 23
PRISNIVÅ: Mellan

1 kommentar:

  1. Är det ålderårsgräns på 23 år sa du? :/

    SvaraRadera