Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

torsdag 7 oktober 2010

Bücherbogen

Bücherbogen är en trevlig och närmast gigantisk bokhandel på Savignyplatz. Här hittar man mycket böcker och tidskrifter om arkitektur, konst, film, design och fotografi och även en hel del biografier.Butiken är inrymd i fyra separata tegelvalv, direkt under S-Bahn-järnvägen, som är sammankopplade via inre, mindre valv. Varje valv representerar ett särskilt ämnesområde.

Gillar man böcker är detta något av ett paradis. Det är lätt hänt att timmarna flyger iväg när man försiktigt och nyfiket bläddrar sig fram mellan bord och hyllor! Det enda som riskerar väcka en ur transen är när tågen susar förbi några meter ovanför ens huvud. Eller när magen tycker det är dags för mat. Vilken tur då att det finns gott om restauranger runt hela Savignyplatz!

Utöver den stora affären på Savignyplatz har Bücherbogen filialer på NationalgaleriePotsdamer Straße 50 (Tiergarten) och på StülerbauSchloßstraße 1 (Charlottenburg).

VAD: Bücherbogen, en trevlig bokhandel på Savignyplatz
VAR: Stadtbahnbogen 593, Savignyplatz (Charlottenburg). S Savignyplatz
NÄR: Måndag – fredag 10 – 20, lördag 10 – 18
PRISNIVÅ: Mellan

4 kommentarer:

 1. Jag nominerade dig :)
  http://www.bloggaiberlin.com/2010/10/en-fin-utmarkelse.html

  Tack för en bra blogg.
  /Janniche

  SvaraRadera
 2. Åh, tack! Vad glad jag blir!

  SvaraRadera
 3. Det blir nog en weekend resa till Berlin nasta ar, var dar 1999 men en massa maste ju ha andrats eller hur?

  SvaraRadera
 4. Hej Annelie! Att det hänt en hel del i Berlin de senaste elva åren är nog något av ett understatement! :)

  Faktum är att många av ställena jag tipsar om här fanns inte ens för elva år sedan! Så det är klart att det är hög tid för dig att återse Berlin. Viel spaß!

  SvaraRadera