Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 24 oktober 2010

Sockerfen i Prenzlauer Berg

Zuckerfee är ett helt underbart, litet café på Greifenhagener Straße i Prenzlauer Berg med en lika fantastisk frukost. Här känner man sig alltid välkommen och man blir verkligen glad av att komma hit! Framförallt nu på hösten, när det är kallt, grått och regnigt ute, känner man hur varmt och ombonat det är hemma hos sockerfen!

Zuckerfee.


Miljön är ett mellanting mellan ett café och någons vardagsrum och inredningen är full av roliga och udda detaljer. Personalen är vänlig och personlig och servicen går oftast förvånansvärt snabbt, trots mycket gäster och omfattande frukosträtter. Och trots att de ödmjukt påpekar i menyn att det kan ta tid med vissa beställningar! Men kanske är det just därför, att de är servicemedvetna och ödmjuka, som det funkar så bra. Eller så har jag bara haft tur!
Frukostmenyn är full av läckerheter. Huvudnumret är Sugarplum Fairy, bestående av äggröra, bacon, hemgjorda pommes frites, toast samt tjocka pannkakor med lönnsirap och varma blåbär. En annan av favoriterna är Der Schatzhauser, som bl a består av äggröra med kantareller och lufttorkad skinka från Sachsen. Ett genomgående tema, och något som ingår i samtliga frukostalternativ, är generösa mängder färsk frukt. Fräscht, läckert upplagt och väldigt gott!

Sugarplum Fairy.

Der Schatzhauser.


Utöver caféverksamheten säljer de choklad, både praliner och chokladkakor.  De har flera spännande sorter och det är lockande att köpa med sig lite som färdkost på vägen hem i höstkylan.

Stället är populärt på helgerna och antalet platser är relativt få, så det kan löna sig att reservera bord! Telefonnumret är 030-526 861 44.

VAD: Zuckerfee Café und Confiserie, med bl a en fantastisk frukost
VAR: Greifenhagener Straße 15 (Prenzlauer Berg). S/U Schönhauser Allee
NÄR: tisdag – söndag 10 – 18
PRISNIVÅ: Mellan

4 kommentarer:

  1. Nej :) frukosten var inte alls torftig. Jag har liksom inte tagit av allt än :)

    SvaraRadera
  2. Hej Martin! Vad kul med en kommentar från dig. Antalet boende svenskar i Berlin är uppenbarligen fler än jag trodde. Väldigt trevligt! Ska bli kul att läsa dina tips om stan, speciellt som jag är en absolute beginner. Babel var över förväntan för ett dönerhak. Nästa mission i snabbmatssvängen är att prova Curry 36 som ligger runt hörnet. Något jag missat?

    SvaraRadera
  3. Hej! Falafel Ufo på Kastanienallee har en riktigt trevlig "Shawarma und Halloumi Teller" och gillar du kebab är ju Hasir, med sex filialer över hela stan, ett säkert kort! Casablanca i Friedrichshain är också bra!

    SvaraRadera