Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 31 oktober 2010

Saint George's English Bookshop

Saint George (Sankt Göran på svenska) var killen som slogs med draken och han har även fått ge namn åt Saint George’s English Bookshop, som är ett litet bokmecka på Wörther Straße, ett stenkast från Kollwitzplatz i Prenzlauer Berg. Det är en kombination av ”vanlig” bokhandel och antikvariat, d v s man säljer både nya och begagnade böcker.

Som namnet antyder är det engelskspråkiga böcker som gäller här. Och en hel del av den varan dessutom! Affären är verkligen fullproppad med böcker, från golv till tak, och man behöver stege för att nå upp till de översta hyllplanen. Man anar en tydlig struktur i röran av nyinkomna och äldre titlar, men det begränsade utrymmet i kombination med det enorma utbudet skapar en viss oordning och samtidigt en härlig atmosfär!

Ett mecka för den läsglade.


Man är främst inriktad på skönlitteratur men erbjuder även en hel del böcker inom ämnen som filosofi, poesi och tysk historia. Det finns en separat avdelning med engelska översättningar från tyska, där man hittar verk av Döblin, Hesse, Kafka och andra tyskspråkiga författare. Dessutom brukar det finnas många böcker om Berlin.

I den här affären hör man inget annat språk än engelska. Och det kan faktiskt vara ganska befriande om man vill komma bort från tyskan för en stund! Man kan hur som helst ana att butiken är något av ett paradis för alla amerikaner i Prenzlauer Berg. Och med tanke på hur många amerikaner det finns här är kundunderlaget rejält!

Mitt byte från senaste besöket.


VAD: Saint Georges English Bookshop, bokhandel och antikvariat
VAR: Wörther Straße 27 (Prenzlauer Berg). U Senefelder Platz
NÄR: Måndag – fredag 11 – 20, lördag 11 – 19
PRISNIVÅ: Mellan


Dagens musiktips! Den är inte helt ny, men jag tycker att underbara DJ, Ease My Mind med svenska Niki & the Dove förtjänar lite mer uppmärksamhet:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar